ua en ru

Більше 200 млн людей загинуть через забруднення повітря до 2060, - ОЕСР

Більше 200 млн людей загинуть через забруднення повітря до 2060, - ОЕСР Фото: аналітики прогнозують загибель понад 200 млн осіб від брудного повітря

Найбільш вразливим вважають населення Індії, Китаю, а також Східної Європи

В найближчі 45 років більше 200 млн людей у світі загинуть через забруднення повітря, передає Market Watch з посиланням на доповідь Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Повідомляється, що, згідно з підрахунками ОЕСР, забруднення атмосферного повітря викликатиме від 6 до 9 млн передчасних смертей щорічно до 2060 року в порівнянні з 3 млн в 2010 році, що дорівнює смерті однієї людини кожні 4-5 секунд.


"В загальній кількості понад 200 млн осіб передчасно помруть в наступні 45 років внаслідок забруднення повітря", - йдеться в доповіді.

ОЕСР прогнозує, що до 2060 року щорічна кількість захворювань бронхітом дітей у віці 6-12 років зросте до 36 млн - в три рази в порівнянні з нинішніми показниками. Серед дорослих ця цифра збільшиться до 10 млн в рік.

Проблеми зі здоров'ям населення будуть зосереджені переважно в Китаї та Індії. Смертність також може досягти високого рівня в країнах Східної Європи, Кавказького регіону та інших частинах Азії, таких як Південна Корея, де літнє населення дуже вразливе до забруднення повітря.

Нагадаємо, раніше вчені виявили джерела забруднення повітря невідомого походження.