ua en ru

Понад 20 військових РФ на Донбасі травмували себе, щоб не брати участі в боях, - розвідка

Понад 20 військових РФ на Донбасі травмували себе, щоб не брати участі в боях, - розвідка Фото: боевики незаконних збройних формувань

Повідомляють, що у непідконтрольному місті Ровеньки 30 бойовиків вирішили звільнитись зі служби

В окупаційних підрозділах на Донбасі з 31 грудня 2016 року зафіксовано понад 20 випадків заподіяння умисних ушкоджень військовослужбовцями з метою ухилення від участі в бойових діях та проходження військової служби. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Починаючи з 31 грудня 2016 року у підрозділах на непідконтрольних територіях Донбасу зафіксовано понад 20 випадків заподіяння умисних ушкоджень частин тіла військовослужбовцями з метою ухилення від участі в бойових діях та проходження військової служби.

За даними розвідки, у 13 стрілецькому батальйоні (Ровеньки) 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) після проведення ротаційних заходів кількість бажаючих звільнитись з військової служби зросла до 30 осіб. На теперішній час укомплектованість батальйону особовим складом становить близько 50 відсотків. У зв’язку з необхідністю проведення фінансових розрахунків звільнених виникла проблема з виплатою поточного грошового забезпечення особовому складу, що призвело до внутрішніх конфліктів в батальйоні.

"Російське командування застосовує до військовослужбовців жорсткі обмеження на спілкування з рідними і близькими по засобах зв’язку під загрозою притягнення до адміністративної і кримінальної відповідальності за порушення режиму. З 3 січня у підрозділах окупаційних військ проводяться оперативні заходи ФСБ РФ з виявлення військовослужбовців, які у Новорічні дні спілкувались з абонентами на території України, з метою притягнення їх до відповідальності за порушення заборони", - стверджують в Головному управлінні розвідки.

Обстановка в районі проведення АТО станом на 4 січня У з’єднаннях та частинах 1 (ДОНЕЦЬК) і 2 (ЛУГАНСЬК) АК Центру тер...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 4 січня 2017 р.

Нагадаємо, Нацгвардія виявила місцезнаходження 11 органів військового управління НЗФ на Донбасі.