ua en ru

Нацгвардія виявила місцезнаходження 11 органів військового управління НЗФ на Донбасі

Нацгвардія виявила місцезнаходження 11 органів військового управління НЗФ на Донбасі Фото: Юрій Аллеров

Співробітники Нацгвардії затримала 409 підозрюваних в участі у НЗФ

Національна гвардія виявила місцезнаходження 11 органів військового управління незаконних збройних формувань на Донбасі в 2016 році. Про це заявив командувач Нацгвардії генерал Юрій Аллеров в інтерв`ю, його слова передає сайт Національної гвардії України.

"Завдяки точному коригуванню вогню розвідниками Нацгвардії артилерійські підрозділи сил АТО успішно вражають цілі противника, було знищено сховище боєприпасів артилерійської батареї. Нацгвардійцями встановлено місцезнаходження 11 органів військового управління незаконних збройних формувань; місця дислокацій особового складу НЗФ, скупчення військової техніки та озброєння, вогневих позицій та спостережних постів, а також ймовірних маршрутів проникнення диверсійно-розвідувальних груп на підконтрольну територію України", - відзначив Юрій Аллеров.

За його даними, за 2016 рік військовослужбовці НГУ затримали та передали до органів Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ 409 осіб, що підозрюються в участі у діяльності незаконних збройних формувань та в кримінальній діяльності на території України і за її межами.

Також Аллеров розповів, які завдання наразі виконують підрозділи Нацгвардії на Донбасі: "В зоні АТО нацгвардійці охороняють громадський порядок у Слов’янську, Рубіжному, Сєвєродонецьку, забезпечують безпеку Луганської військово-цивільної адміністрації, Південнодонбаської електропідстанції, несуть службу на блокпостах та взводних опорних пунктах на 2 та 3 лініях оборони".

Нагадаємо, Олександр Турчинов повідомив, що у бюджеті-2017 передбачено 200 млн гривень на житло для військових Нацгвардії.