ua en ru

Поліція Києва буде посилено працювати 12 червня, - Деканоідзе

Поліція Києва буде посилено працювати 12 червня, - Деканоідзе Фото: глава Нацполіції Хатія Деканоідзе

Причини посиленого режиму поліції - "Марш рівності" та матч "Євро-2016" - Україна-Німеччина

Поліція Києва буде працювати у посиленому режимі 12 червня 2016 року у зв’язку з проведенням у столиці "Маршу рівності", а також футбольного матчу між збірними України і Німеччини, в межах "Євро-2016". Про це заявила глава Нацполіції Хатія Деканоідзе, передає прес-служба ГУНП в місті Києві.

"Захистити право кожного громадянина на вільне волевиявлення - це обов’язок кожного поліцейського. Відтак безпеку учасників "Маршу рівності", який пройде у Києві в неділю 12 червня, забезпечуватимуть близько 5 тисяч поліцейських і майже тисяча бійців Національної гвардії", підкреслила Деканоідзе.


Як зазначається, Деканоідзе закликала громадян повідомляти на лінію "102" про групи людей, які порушують громадський порядок або поводять себе підозріло. Це допоможе поліцейським зреагувати на правопорушення та забезпечити право громадян на свободу слова і вільного зібрання, як це передбачено Конституцією України.

"Це обов’язок не лише кожного поліцейського. Це - обов’язок кожного свідомого громадянина", - заявила вона.

Також Деканоідзе додала, що ще однією подією, через яку поліція Києва працюватиме у посиленому режимі, стане футбольний матч між збірними України і Німеччини. Він пройде в межах Чемпіонату Європи з футболу 2016 року.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявляв, що "Марш рівності" охоронятимуть 6 тисяч правоохоронців та бійців НГУ.