ua en ru

У 114-му окрузі ОВК створює вигідні умови окремим кандидатам, - КВУ

У 114-му окрузі ОВК створює вигідні умови окремим кандидатам, - КВУ Фото: Олексій Кошель

У 114-му виборчому окрузі в Луганській області відмовляють у реєстрації новим членам дільничних виборчих комісій. Про це повідомив генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель в ефірі "112 каналу".

Він зазначив, що відмова реєструвати членів дільничних виборчих комісій порушує законодавство. "Відмова в реєстрації нових членів – це пряме порушення закону про вибори народних депутатів. Якщо перед днем голосування припиняються повноваження членів ДВК достроково, то одночасно з цим рішенням приймається рішення про включення до складу цієї ДВК нових членів від цієї ж партії або кандидата", – повідомив голова КВУ.


За його словами, відмова в реєстрації може навіть призвести до зриву голосування. "Такі дії керівництва ОВК на 114-му окрузі схожі на умисну технологію для того, щоб створити вигідні умови конкретним кандидатам", – додав він.

"Згідно з законом, ЦВК повинна припинити повноваження всієї комісії", – підсумував Кошель.

У КВУ засудили такі дії ОВК і закликали Центральну виборчу комісію втрутитися в ситуацію, щоб забезпечити законні вибори в Луганській області.

Нагадаємо, головою окружної виборчої комісії №114 є Недяк Андрій Петрович (від політичної партії "Опозиційний блок"), його заступник – Вурин Оксана Михайлівна (від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність").