ua en ru

В 10 містах США закликали до імпічменту Трампу

В 10 містах США закликали до імпічменту Трампу Фото: акції за імпічмент Дональду Трампу в США

Активісти закликають конгресменів, щоб ті ініціювали розслідування проти Трампа

В десяти американських муніципалітетах створені рухи з метою домогтися імпічменту президенту Дональду Трампу. Про це в понеділок повідомляє DW.

Як зазначає видання, активісти намагаються впливати на своїх конгресменів, щоб ті ініціювали розслідування проти Трампа, оскільки питання відсторонення президента від влади не знаходиться в компетенції місцевої влади.

Згідно з процедурою, розпочати процедуру імпічменту має право тільки Палата представників і тільки за рекомендацією юридичного комітету.

Так, місто Бруклін в штаті Массачусетс став десятим американським містом, прийняв резолюцію про необхідність імпічменту.

"Трамп - расист, ксенофоб і шовініст, і він проводить політику, відповідну своїм переконанням", - заявив представник міської ради Чикаго Амейа Павар.

Також повідомляється, що більшість міст, які прийняли аналогічні резолюції, перебувають у штатах Массачусетс і Каліфорнія.

Американська Конституція передбачає, що "президент, віце-президент та інші посадові особи можуть бути відсторонені від посади шляхом імпічменту за звинуваченням у державній зраді, хабарництві та інших серйозних злочини та правопорушення".

Нагадаємо, сенат США зажадав у команди Трампа всі документи по РФ з 2015 року.