ua en ru

Cенат США зажадав у команди Трампа всі документи щодо РФ із 2015 року

Cенат США зажадав у команди Трампа всі документи щодо РФ із 2015 року Фото: від Дональда Трампа хочуть отримати листування з початку кампанії

Йдеться про всі листи, передані електронною поштою і телефоном із початку президентської кампанії

Комітет сенату Сполучених Штатів Америки з розвідки, який займається розслідуванням втручання Росії у вибори США, зажадав у команди президента Дональда Трампа зібрати і надати всі документи, що мають відношення до РФ, із червня 2015 року. Про це з посиланням на осіб, знайомих із запитом, повідомляє Washington Post.

За даними видання, мова також іде про всі листи, передані по електронній пошті, і телефонних дзвінках із початку президентської кампанії Трампа.

Як очікується, найближчим часом до кількох колишніх співробітників звернуться із тим, щоб упевнитися, що вони знайомі з запитом і що їм необхідно передати документи.

Своєю чергою прес-секретар Білого дому поки не коментує запит сенату, уточнює видання.

Нагадаємо, раніше стало відомо про створення Трампом спеціального "штабу" в Білому домі для взаємодії зі спеціальним прокурором, який веде розслідування його зв'язків із Росією. Іншим завданням штабу стане оперативне реагування на витоки в ЗМІ. До складу цього штабу можуть увійти зять і радник президента США Джаред Кушнер, радник Трампа зі стратегічних питань Стівен Беннон, а також екс-менеджер його передвиборного штабу Корі Левандовскі.