ua en ru

З 1 січня в Україні запроваджується єдиний рахунок для податків та ЄСВ

З 1 січня в Україні запроваджується єдиний рахунок для податків та ЄСВ Фото: калькулятор (Віталій Носач, РБК-Україна)

З 1 січня 2021 року в Україні запроваджується єдиний рахунок для сплати податків та єдиного соціального внеску (ЄСВ). Рішення про запровадження єдиного рахунку було ухвалено парламентом.

Про це повідомляє прес-служба Державної податкової служби (ДПС).

  • Щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно зробити наступні кроки.
  • Перший - через Електронний кабінет подати "Повідомлення про використання єдиного рахунку" за формою J/F 1307001.
  • Другий - отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

Третій - надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.

Платники, які не подали повідомлення за формою J/F 1307001, продовжують сплачувати платежі безпосередньо на бюджетні/небюджетні рахунки.

У податковій звертають увагу, що відмовитися від використання єдиного рахунку можна буде з 1 січня наступного календарного року.

З 1 січня в Україні запроваджується єдиний рахунок для податків та ЄСВ

Нагадаємо, 13 березня Верховна рада України схвалила раніше ветований законопроект №1049 "Про внесення змін у деякі закони України про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Закон ухвалено з пропозиціями глави держави Володимира Зеленського. Єдиний рахунок запроваджується з 1 січня 2021 року.

Кабінет міністрів 29 квітня затвердив порядок функціонування єдиного рахунку для сплати податків та єдиного соціального внеску (ЄСВ) та інших платежів, які контролюються Державною податковою службою.