ua en ru

Майже 1,5 тис. поліцейських постраждали під час масових заходів у 2017

Майже 1,5 тис. поліцейських постраждали під час масових заходів у 2017 Фото: поліція під час масових заходів у Києві (РБК-Україна)

Понад 700 масових заходів закінчилися сутичками із поліцією

Під час масових заходів протягом 2017 року в Україні постраждали майже 1,5 тисячі поліцейських. Про це повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв, передає прес-служба відомства.

Загалом у 2017-2018 роках в Україні відбулося майже 70 тисяч масових заходів, понад 700 з яких закінчилися сутичками зі співробітниками поліції.

"Зокрема, такі випадки мали місце під час охорони публічного порядку в рамках судових засідань. На жаль, зазвичай вони супроводжувалися і закінчувалися травмуванням або пораненням поліцейських. Останній такий випадок стався 15 лютого 2018 року під час забезпечення охорони громадського порядку біля Солом’янського суду Києва. Тоді правопорушник у місці великого скупчення людей застосував вогнепальну зброю", - йдеться у повідомленні.

У поліції також повідомили, що порушника Шевченківський суд столиці відпустив за стрілянину в людному місці з бойової зброї на поруки народних депутатів.

"Ми сподіваємося, що прокуратура звернеться в апеляцію з протестом на таке рішення суду", - підкреслив Князєв.

Також він нагадав, що Державна судова адміністрація повинна створити власну систему охорони приміщень судів.

Нагадаємо, 15 лютого 2018 року під час сутичок біля Солом’янського районного суду Києва, де відбувалося слухання у справі міського голови Одеси Геннадія Труханова, поранили правоохоронця.