ua en ru

"Запоріжсталь" відмовилася від збільшення статутного капіталу на 20%

Нові власники меткомбінату "Запоріжсталь" впевнені в отриманні контролю над підприємством. Вчора вони відмовилися від збільшення статутного капіталу на 20%, що повинне було захистити їх від ризиків у зв'язку з суперечкою в Лондонському суді з компанією Luxe Holdings, яку пов'язують з сім'єю Ріната Ахметова, пише «Комерсант-Україна».

Вчора через відсутність кворуму не відбулися збори акціонерів меткомбінату "Запоріжсталь", повідомили в прес-службі підприємства. На зборах було зареєстровано менше 1% акціонерів, уточнили представники реєстратора "Запоріжсталь-АГ". А джерела, близькі до керівництва меткомбінатау повідомили, що на захід не з'явилися російські інвестори - власники близько 97% акцій. При цьому, за словами одного із співбесідників, саме вони ініціювали проведення зборів. Основним питанням порядку денного було збільшення статутного капіталу "Запоріжсталі" на 20%.

В кінці травня дві групи акціонерів "Запоріжсталі" - Midland Resources Holding та «Індустріалбанк», - кожна з яких володіла трохи менше 50% меткомбіната, продали свої долі неназваним російським інвесторам через "Трійка Діалог". Операцію, яка оцінюється в 1,7 млрд дол., спонсорував ВЕБ. Але на долю власників Midland Едуарда Шифріна і Олексія Шнайдера був накладений судовий арешт. До Високого суду Лондона звернулася кіпрська Luxe Holdings, яку пов'язують з сім'єю Р.Ахметова. Компанія вимагала скасувати операцію з продажу частки Midland в "Запоріжсталі", заявляючи, що Luxe раніше уклала угоду про придбання цієї частки. Пізніше позивач змінив свої вимоги і зараз вимагає тільки компенсації у розмірі 160 млн дол. Midland вже виплатила 50 млн дол. Luxe наполягає на доплаті ще 110 млн дол., на які суд наклав арешт.