ua en ru

"ВТБ" планує на початку липня 2011 р. залучити синдикований кредит на суму понад 2,5 млрд долл

Російський банк "ВТБ" планує на початку липня 2011 р. залучити синдикований кредит на суму понад 2,5 млрд дол. строком на 3 роки, повідомив РБК заступник голови правління банку Герберт Моос. За його словами, ця позика стане рекордною за величиною для російського банку.

"Ми закриваємо угоду щодо залучення кредиту на більш ніж 2,5 млрд дол., хоча спочатку планувалося, що це буде 1 млрд дол. В операції візьмуть участь кілька десятків банків", - пояснив він.

Відповідаючи на питання, чи планується ці кошти направити на фінансування угоди з Банком Москви, Моос підкреслив, що кредит залучається винятково для фінансування кредитного портфеля. Він також додав, що "ВТБ" очікує зростання роздрібного кредитного портфеля в 2011 р. на рівні понад 20%.

"У нас добре росте роздрібний портфель, ми очікуємо, що за року буде зростання більше 20%, хоча раніше ми думали, що це буде близько 20%. По корпоративному портфелю ми зберігаємо прогноз на рівні 15%", - сказав він. Крім того, Моос зазначив, що впевнене зростання спостерігається і за депозитами.

Одночасно Моос повідомив, що вже восени банк може розмістити облігації в доларах або євро. "Найближчим часом ми подивимося на розміщення в Азії і на Близькому Сході, але це будуть невеликі обсяги. А восени, коли всі повернуться з відпусток, ми можемо провести великі запозичення в доларах або євро", - сказав він.

При цьому Моос зазначив, що банк поки не має наміру збільшувати запозичення з планових 5 млрд дол. в 2011 р. "Ми в минулому році зайняли приблизно 5 млрд дол., в цьому році приблизно на такі ж суми вийдемо", - підсумував він.