ua en ru

"Повітряний експрес" сполученням Київ-МА "Бориспіль" буде введений в експлуатацію в I кварталі 2015 р

"Повітряний експрес" сполученням Київ-МА "Бориспіль" буде введений в експлуатацію в I кварталі 2015 р. Про це заявив директор ДП "Повітряний експрес" Андрій Галущак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Повітряний експрес" сполученням Київ-МА "Бориспіль" буде введений в експлуатацію в I кварталі 2015 р. Про це заявив директор ДП "Повітряний експрес" Андрій Галущак, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Галущака, орієнтовна вартість однієї поїздки в поїзді складе 80 грн в одну сторону. Будівництво колії може розпочатися вже в серпні 2013 р.

Загалом, за словами Галущака, "Повітряному експресу" було надано кредит у 372 млн дол. на 15 років під 6,5% річних.

Крім того, передбачаються канікули з повернення тіла кредиту на три роки. Кредит надає китайський Ексімбанк, а підрядником виступає китайська Національна корпорація машинної індустрії.

Читайте також: КВБЗ готовий збудувати п'ять потягів для проекту "Повітряний експрес" до кінця 2014 р

Планується, що після введення в експлуатацію, в залежності від пасажиропотоку, потяг ходитиме 1-2 рази на годину за маршрутом "Київ-Пасажирський" - "Видубичі" - "Дарниця" - "МА Бориспіль".

В Держінвестпроекті поки що не знають, в чиєму управлінні буде "Повітряний експрес".

"Ми на сьогодні розглядаємо різні варіанти, що може бути з цим об'єктом. Можливо, його буде експлуатувати державне агентство, або воно буде власністю держави. Ми працюємо над тим, щоб цей проект був цікавий з точки зору бізнесу, щоб можна було його передати у концесію, і далі передати на концесіонера виконання кредитних зобов'язань", - зазначив Галущак, додавши, що в рамках кредиту генпідрядник вже отримала 52 млн дол. на проектування.

Будівництво "Повітряного експреса" планували почати в травні 2011 р., потім восени, потім уже в грудні. Згідно з планом, будівництво триватиме 18 місяців. Термін окупності національного проекту "Повітряний експрес" вартістю 372 млн дол повинен скласти 25 років.