ua en ru

"Воля народу" та "Економічний розвиток" вимагають заслухати в Раді глав Мінфіну, НБУ і Міненерго

"Воля народу" та "Економічний розвиток" вимагають заслухати Мінфін про підготовку Бюджету 2015 р.

"Воля народу" та "Економічний розвиток" вимагають заслухати Мінфін про підготовку Бюджету 2015 р. Про це на погоджувальній раді заявив народний депутат групи "Воля народу" Андрій Деркач, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сподіваємося, що коаліція на цьому тижні нарешті поділить портфелі... Ми підтримуємо питання про зміну підходу до формування бюджету, головне, щоб він не формувався кулуарно. Тому на цьому тижні ми пропонуємо заслухати Міністра фінансів, а також Мінсоцзахисту, Моз, щоб не було як в минулому році, коли зняли 2 млрд грн, і ніхто цього не помітив, а також потрібно заслухати Міносвіти", - заявив Деркач.

Також група підтримує пропозицію опозиції заслухати Мінпаливенерго про ситуацію в енергетичному комплексі.

При цьому народний депутат від "Економічний розвиток" Євген Геллер підтримав пропозицію заслухати на цьому тижні представника Міністерства фінансів щодо підготовки проекту бюджету на 2015 р. А також про ситуацію на валютному ринку:
"Враховуючи, що продовжує працювати чорний валютний ринок".

Також нардепи з депутатської групи "Економічний розвиток" зажадали запросити на засідання Верховної Ради, голови Національного банку України Валерія Гонтареву.

"Ми хочемо, щоб голова НБУ відзвітувала перед народними депутатами про свою діяльність, розповіла про напрямки своєї роботи для встановлення курсової стабільності в країні. Ми переконані, що за результатами доповіді голови Національного банку України Верховна Рада повинна прийняти рішення про відповідність пані Гонтарєвої займаної посади", - заявив заступник голови групи "Економічний розвиток" Євген Геллер.