ua en ru

"Велта" збільшить потужність ільменітового ГЗК на 30% - до 240 тис. т концентрату

Компанія "Велта" в 2012 році збільшить потужності гірничо-збагачувального комплексу з видобутку й переробки ільменітових пісків (Новомиргородський район Кіровоградської області) на 30%. Про це повідомив генеральний директор компанії Андрій Бродський, повідомляє прес-служба компанії.

За його словами, запуск підприємства у виробництво відбудеться в листопаді-грудні 2011 р., а вже у 2012 р. буде побудовано другу чергу ГЗК, за рахунок чого потужності у наступному році збільшаться зі 185 тис. тон до 240 тис. тон концентрату на рік.
"Вже відбувається планова робота з проектування додаткових потужностей. Будівництво другої черги збагачувального виробництва заплановано на 2012 рік. Таким чином, потужність компанії збільшиться на 30% та досягатиме 240 тис. тон титанової руди на рік, що становитиме приблизно 2% світового обсягу видобутку ільменіту", - повідомив Бродський.
Нагадаємо, що на початку 2011 р. "Велта" розпочала будівництво вказаного комплексу з розробки Бирзулівського родовища ільменіту в Кіровоградській області.
Довідка: ТОВ Виробничо-комерційна фірма "Велта" (Дніпропетровськ) створена в 2000 році з метою розвитку Бирзулівського родовища ільменіту поблизу села Коробчино Новомиргородського району Кіровоградської області. Генеральний директор компанії й ініціатор розробки родовища - Андрій Бродський. Запланована кількість працівників на ГЗК - 450 осіб.