ua en ru

"В Україні 900 гуртожитків, в яких проживають люди, не скориставшиеся правом приватизації житла, продані в приватну власність", - Ігор Лисов

На сьогоднішній день в Україні 900 гуртожитків з 3,5 тис., в яких проживають люди, так і не скориставшиєся правом приватизації житла, є проданими у приватну власність. Про це РБК-Україна повідомив кандидат в народні депутати України по 211 округу Ігор Лисов.

За його словами кілька років тому парламент ухвалив рішення і зупинив акціонування і продаж пакета акцій підприємств, у яких є об'єкти соціальної культури і побуту.

"Раніше це нав'язувала держава великим державним підприємствам - будувати такі об'єкти. Потім почали продавати цілі комплекси з гуртожитками, магазинами і кінотеатрами в приватні руки ... Тож ми на законодавчому рівні це зупинили і уже впродовж кількох років Фонд держмайна виключає об'єкти комунальної власності з пакетів акцій підприємств. В першу чергу це робиться по гуртожитках, тому що у нас на сьогоднішній день люди не скористалися правом приватизації квартир в більш ніж 3,5 тис. гуртожитків і з них близько 900 вже було продано разом з людьми", - сказав Лисов.

Нагадаємо, Ігор Лисов є кандидатом в народні депутати України по 211 виборчому округу (м. Київ).