ua en ru

"Уралкалий" надасть "Білоруськалій" 1 млрд дол. в рахунок майбутніх поставок сировини

Російський виробник калійної руди "Уралкалій" надасть ВАТ "Білоруськалій" 1 млрд дол. в рахунок майбутніх поставок сировини. Про це йдеться в повідомленні "Уралкалія", передає РБК. "Група ВАТ "Уралкалій" підтверджує, що розглядає можливість укладення угоди з ВАТ "Білоруськалій", відповідно до якої компанія може внести до 1 млрд дол. в якості попередньої оплати на користь ВАТ "Білоруськалій" для забезпечення придбання певного обсягу калію", - повідомляється в прес-релізі.
При цьому в повідомленні уточнюється, що "Уралкалій" ще не уклав зобов'язуючої угоди, "у зв'язку з чим відсутні які-небудь гарантії того, що операція буде здійснена на зазначених умовах або що вона взагалі буде здійснена".
Раніше з'явилася інформація, що підконтрольна мільярдерові Сулейману Керімову фінансово-промислова група ВАТ "Нафта-Москва" близька до придбання 50% і однієї акції "Білоруськалій" за 15 млрд дол. За даними джерел, російська інвесткомпанія оцінює "Білоруськалій", який є четвертим за величиною в світі виробником калійних добрив, в 30 млрд дол. З даною оцінкою сьогодні погодився Президент Білорусії Олександр Лукашенко.
ВАТ "Нафта-Москва" володіє також часткою у російському "Уралкалію", який після об'єднання з "сильвинітом" займе третій рядок у рейтингу найбільших виробників калійних добрив у світі.
ВАТ "Білоруськалій" є партнером ВАТ "Уралкалій" в спільному підприємстві ЗАТ "Білоруська калійна компанія", що виступає в якості спільного майданчика для збуту і розповсюдження калійної продукції обох компаній.
ВАТ "Білоруськалій" - один з найбільших у світі і найбільший на території СНД виробник і постачальник калійних мінеральних добрив. Функціонуючи на базі Старобінського родовища калійних солей, ВАТ "Білоруськалій" включає в себе чотири рудоуправління, допоміжні цехи та обслуговуючі підрозділи, в яких зайняті близько 20 тис. чоловік.