ua en ru

"Укрзалізниця" відновила 40 з 52 об'єктів залізничної інфраструктури, пошкоджених під час бойових дій

Станом на 15 липня залізничники відновили 40 з 52 об'єктів залізничної інфраструктури, пошкоджених в результаті несанкціонованих втручань в роботу залізничного транспорту в межах Південної, Донецької та Придніпровської залізниць.

Станом на 15 липня залізничники відновили 40 з 52 об'єктів залізничної інфраструктури, пошкоджених в результаті несанкціонованих втручань в роботу залізничного транспорту в межах Південної, Донецької та Придніпровської залізниць. Про це повідомляє прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця").

"Станом на 15 липня вже відновлено 40 об'єктів колійного господарства, або 450 метрів шляху, зруйнованих під час бойових дій на сході України, на суму 3,14 млн грн. А загалом потрібно відремонтувати 52 об'єкта або 1700 м колії Донецької, Придніпровської та Південної залізниць", - йдеться в повідомленні.

За оперативною інформацією, збитки залізниць від терактів за основним господарствам галузі становлять 291,6 млн грн. При цьому в даний час ще не всі об'єкти обстежені з-за обмеженого доступу до них.

"За даними головного управління колійного господарства, вже відбудовано 2 штучні споруди з 8 пошкоджених. Так, відновлено рух поїздів зі швидкістю до 40 км/год за тимчасовою схемою по залізничному мосту перегону Кондрашевська - Старобільськ. На мосту перегону Слов'янськ - Шпичкіно відновлено рух поїздів по тимчасовій схемі зі швидкістю до 25 км/год", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, по господарству електрифікації та електропостачання постраждали більше 30 км контактної мережі, станом на 15 липня частково відбудований 2,35 км контактної мережі. Пошкоджено також дві тягові підстанції, 2 силових трансформатора, 10 комплектних трансформаторних підстанцій і 40 трансформаторів. Для повного відновлення цих пристроїв необхідно фінансування в обсязі 4 млн грн.

Нагадаємо, 15 липня невідомі на 38 км перегону "Новобахмутовка - Горлівка" Донецької залізниці здійснили підрив парного і непарного колій перегону, в результаті чого рух поїздів на зазначеному перегоні призупинено.