ua en ru

"Укрзалізниця" у новому графіку поїздів передбачила введення по Києву додаткових зупинок

З метою підвищення доступності та зручності залізничного транспорту в столиці України "Укрзалізниця" запроваджує зупинки для низки поїздів далекого сполучення на станціях "Дарниця", "Київ-Московський" та "Святошин", які знаходяться у межах Києва. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Окрім зазначених станцій усі поїзди будуть мати кінцеву зупинку на Центральному залізничному вокзалі станції "Київ-Пасажирський". Запровадження додаткових зупинок дозволить пасажирам заощаджувати час та швидше доїжджати до місць призначення.

Зокрема, на залізничній станції "Святошин" пасажири поїздів далекого сполучення львівського та коростенського напрямків матимуть змогу пересісти на однойменну станцію Київського метрополітену та скористатися численними маршрутами тролейбусів та автобусів. Виходячи на цій стації, пасажири зможуть швидше дістатися до різних частин Святошинського та Шевченківського районів столиці.

Станція "Київ-Московський", яка розташована у Голосіївському районі Києва, стане у нагоді для пасажирів, які прибувають у столицю із Запоріжжя, Севастополя, Сімферополя, Дніпропетровська та Кривого Рога й прямують у Голосіївський та Печерський райони столиці. З цієї залізничної станції пасажири можуть вийти на вул. Саперно-Слобідську та Залізничне шосе. Наразі триває робота над організацією додаткових маршрутів громадського транспорту до цієї станції.

Станція "Дарниця", де зупинятиметься низка поїздів із Москви, Полтави, Харкова, Чернігова та Луганська, буде зручною, в першу чергу, для понад мільйона жителів київського лівобережжя, а також гостей столиці що прямують у Деснянський, Дніпровський та Дарницький райони Києва. З цієї залізничної станції пасажири можуть вийти на вул. Бориспільську та вул. Празьку і скористатися численними маршрутами трамваїв та автобусів, які прямують у різні частини лівобережжя.

Розподілення пасажиропотоків між різними станціями у межах великих міст дуже поширене у багатьох країнах Європи, оскільки дозволяє пасажирам обирати оптимальний маршрут пересування по місту та не витрачати зайвий час.

"Укрзалізниця" планує й надалі збільшувати кількість поїздів дальнього сполучення, які робитимуть зупинки на станціях "Дарниця", "Київ-Московський" та "Святошин".

Нагадаємо, у березні Державна адміністрація залізничного транспорту України ввела двохвилинну зупинку поїзда 120 Київ - Донецьк на станції Дарниця (м. Київ).