ua en ru

"Укрзалізниця": Україна до 10 травня отримає перші 6 поїздів Hyundai Rotem

До 10 травня в Україну прибудуть шість електропоїздів виробництва Hyundai Rotem, які згідно з контрактом, корейський виробник повинен виготовити до початку проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Про це повідомив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Леонід Лобойко, передає прес-служба відомства.

За словами Лобойка, перші два швидкісні поїзди в Україну надійдуть в середині березня, ще два - в середині квітня.
"До початку Євро-2012 ми матимемо 6 міжрегіональних двосистемних електропоїздів, які курсуватимуть в режимі маятника між містами Київ-Полтава-Харків, Київ-Полтава-Донецьк та Київ-Львів. Плануємо, що електропоїзди курсуватимуть без зупинок. Решта 4 електропоїзди, що надійдуть після футбольного чемпіонату, курсуватимуть до Дніпропетровська та Одеси", - зазначив заступник гендиректора.

Також він повідомив, що до середини травня надійдуть і два міжрегіональні двоповерхові електропоїзди АТ "Шкода вагонка" (чеського виробництва).

Лобойко підкреслив, що згідно з новою класифікації електропоїзди виробництва Hyundai Rotem отримали клас "Інтер Сіті+". Нагадаємо, що нова класифікація пасажирських поїздів в Україні дозволяє інформувати споживача про рівень послуг з перевезень пасажирів залізничним транспортом в залежності від класу поїзду та вагону.

Заступник генерального директора "Укрзалізниці" розповів, кожен електропоїзд Hyundai Rotem матиме 579 місць, з яких 168 - першого класу та 411 - другого, а також буфет.

"Замість провідників у нових електропоїздах працюватимуть стюарди - по 3 на весь состав. Пасажири отримають хороший рівень сервісу: зручні крісла, що регулюються, систему кондиціонування повітря, полиці для багажу, монітори, доступ до мережі Інтернет та інші послуги. Сподіваюся, що пасажирам буде зручно і вони оцінять переваги денних поїздок", - зазначив Лобойко.

Він також повідомив, що наразі триває робота щодо узгодження графіків руху під час Євро-2012 міжнародних пасажирських поїздів у сполученні між Україною та Польщею через переходи Ягодин - Дорохуськ та Мостиська-2 - Пшемисль для здійснення пересадки пасажирів. Також "Укрзалізницею" разом з Польською залізницею та контролюючими органами Польщі і України готується впровадження спільної технології роботи контролюючих органів.

Нагадаємо, прес-служба Міністерства інфраструктури повідомляла, що Харківський центр обслуговування швидкісних поїздів зможе прийняти поїзди SKODA і Hyundai в березні 2012 р.