ua en ru

"Укрзалізниця" просить ГПУ порушити справу за фактами знищення сепаратистами 164 вантажних вагонів

"Укрзалізниця" звернулася до Генеральної прокуратури України за фактами знищення сепаратистами 164 вантажних вагонів Донецької залізниці.

"Укрзалізниця" звернулася до Генеральної прокуратури України за фактами знищення сепаратистами 164 вантажних вагонів Донецької залізниці. Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

"Працівниками Донецької залізниці виявлені факти умисного знищення та крадіжки 164 вантажних вагонів, які знаходяться на балансі підприємств залізничного транспорту, підпорядкованих "Укрзалізниці", - йдеться у повідомленні.

Так, згідно з інформацією "Укрзалізниці", на станції Кіндрашівська-Нова (Луганська обл.) терористи несанкціоновано порізали 63 вантажні вагони, на ст. Микитівка (Донецька обл.) - 8, на ст. Рутченкове (Донецька обл.) - 14, на ст. Ларине (Донецька обл.) - 4 та на ст. Пантелеймонівка (Донецька обл.) - 30. Крім того, на станції Донецьк-2 викрадено 37 універсальних платформ та 8 піввагонів, які територіально знаходяться в зоні АТО.

У заяві залізничники повідомляють Генпрокуратурі й про інші дії злочинців, які містять ознаки низки кримінальних правопорушень, серед яких - руйнування шляхів сполучення, споруд, рухомого складу, засобів зв'язку чи сигналізації, викрадення або захоплення залізничного рухомого складу, а також самоуправство та розбій.

"З травня поточного року одним із сепаратистських озброєних угрупувань фактично привласнено повноваження щодо управління залізничним транспортом та іншим майном ДП "Донецька залізниця" в зоні антитерористичної операції", - йдеться у заяві.

У зв'язку з цим "Укрзалізниця" просить Генеральну прокуратуру порушити кримінальне провадження за низкою статей, зокрема 187, 194, 277, 278 та 356 Кримінального кодексу України.