ua en ru

"Укрзалізниця" планує вкласти 17 млрд грн у програму електрифікації залізниць

"Укрзалізниця" затвердила програму електрифікації залізниць на 2011-2016 рр. орієнтовною сумою капітальних інвестицій в 17 млрд 303,9 млн грн, повідомляє прес-служба адміністрації.
Згідно документу, на кінець реалізації програми річний економічний ефект капітальних вкладень з урахуванням прогнозу росту цін на енергоносії складе понад 2,1 млрд грн; середній термін окупності капітальних вкладень складатиме близько 8,2 року.
Крім того, переведення руху поїздів на електрифіковані дільниці дозволить знизити споживання дизпалива на тягу поїздів на 198,9 тис. тонн на рік, при цьому викиди газів у атмосферу від згорання дизпалива зменшаться на 646,6 тис. тонн на рік, що дозволить значно поліпшити екологічну безпеку регіонів, що прилягають до залізничних ліній.
Програма передбачає електрифікацію 1562 км експлуатаційної довжини залізничних колій на дільницях, що входять у напрямки розмежування руху пасажирських і вантажних поїздів та на дільницях впровадження швидкісного руху по п'яти залізницях: Південній, Одеській, Придніпровській, Південно-Західній та Донецькій.