ua en ru

"Укрзалізниця" обговорює можливість розміщення замовлення на виробництво локомотивів на суму близько 500 млн грн "Луганськтепловозом"

"Укрзалізниця" обговорює можливість розміщення замовлення на виробництво локомотивів на суму близько 500 млн грн "Луганськтепловозом" цього року. Про це повідомив голова правління компанії Віктор Бікадоров, пише "Комерсант-Україна".

За його словами, у фінплані держоператора передбачена покупка 9 магістральних вантажних електровозів, 2 електропоїздів і 3 дизель-поїздів. "Фінплан "Укрзалізниці" вже затверджений Кабміном, ми чекаємо оголошення тендеру", - повідомив В.Бікадоров.

Загальна сума, яку держоператор має намір витратити на закупівлю рухомого складу цього року, складає 2,8 млрд грн, говорить керівник "Менеджмент консалтинг груп" (консультує "Укрзалізницю") Дмитро Подтуркін. Фінпланом передбачено, що по 50% замовлень отримають "Луганськтепловоз" і НВО "Електровозобудування".

Держмонополія не здійснювала закупівлі рухомого складу останні два роки. За словами Д.Подтуркіна, відновити замовлення компанія змогла завдяки скасуванню з 1 липня меморандуму між Кабміном і підприємствами ГМК і хімічній галузі, згідно якому вона була вимушена зберігати тарифи на перевезення на рівні вересня 2008 р. В результаті дії пільг втрати "Укрзалізници" тільки за II квартал склали більше 150 млн грн, повідомляв раніше директор департаменту залізничного транспорту "Укрзалізниці" Михайло Макаренко. "Тепер ми піднімемо ціни і скасуємо знижки, що дозволить збільшити прибуток", - сказав Д.Подтуркін.