ua en ru

"Укрзалізниця" оцінює відновлення ж/д на Донбасі в 900 млн грн

На відновлення об'єктів залізничної інфраструктури, пошкодженої в результаті бойових дій на Донбасі, необхідно витратити близько 900 млн грн.

На відновлення об'єктів залізничної інфраструктури, пошкодженої в результаті бойових дій на Донбасі, необхідно витратити близько 900 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

"За попередніми підрахунками, на відновлення об'єктів залізничної інфраструктури, які були пошкоджені в результаті бойових дій на сході країни, необхідно витратити близько 900 млн грн. Найбільше коштів потрібно на відновлення шляхів - 333,6 млн грн на ремонт контактної мережі та пристроїв електропостачання - 334,1 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що внаслідок бойових дій постраждали вокзали, станції, мости, пішохідні переходи, шляхопроводи, пасажирські і вантажні вагони, тепловози, службові будівлі і техніка. Деякі об'єкти залізничної інфраструктури досі залишаються недослідженими, оскільки через бойовиі дії доступ до них обмежений.

Станом на початок вересня близько 190 пошкоджених об'єктів Донецької, Південної та Придніпровської залізниць залишаються зруйнованими. Залізничники вже відновили 8 з 17 пошкоджених інженерних споруд (мостів, пішохідних переходів, шляхопроводів тощо). Всього на відновлення залізничної інфраструктури "Укрзалізниця" вже витратила понад 36 млн грн власних коштів.