ua en ru

"Укрзалізниця" скасувала обмеження на перевезення шроту у зерновозах до країн СНД

"Укрзалізниця" скасувала обмеження на перевезення шроту (макухи) у зерновозах до країн СНД. Про це повідомляє прес-служба Ради підприємців при Кабінеті міністрів України.

"Із проханням посприяти у вирішенні проблеми члени Асоціації звернулися до голови РП при Кабміні Леоніда Козаченка. Завдячуючи наполегливим діям та особистому втручанню керівництва ради, 6 лютого 2012 року необгрунтоване рішення "Укрзалізниці" було скасовано. Незважаючи на те, що логістичний збій тривав 5 днів, сьогодні відновлено поставки соціально значущої продукції - соняшникової олії - на внутрішній ринок та стабілізовано виконання зовнішньоекономічних контрактів по олійно-жировій продукції", - йдеться у повідомленні Ради підприємців.

Зазначимо, 1 лютого 2012 року "Укрзалізниця" прийняла рішення щодо обмеження на перевезення шроту (макухи) у зерновозах до країн СНД. Таке обмеження могло спричинити зупинку олійноекстракційних заводів, завдавши значних збитків через накопичення шроту на підприємствах і невиконання міжнародних контрактів на поставку сировини.