ua en ru

"Укрзалізниця" та Hyundai Corporation підписали контракт на постачання 10 електропоїздів

"Укрзалізниця" та Hyundai Corporation підписали контракт на постачання 10 міжрегіональних електропоїздів у 9-вагонній комплектації. Контракт підписали начальник Південної залізниці Віктор Остапчук та голова правління Hyundai Corporation Чунг Монг-Хук, передає кореспондент РБК-Україна.

Загальна вартість контракту становить близько 307 млн дол. Фінансування 85% від загальної вартості контракту (261 млн дол.) здійснюватиметься за рахунок кредитних коштів "Ексимбанку" Республіки Корея. Кредит під гарантії Кабінету міністрів України відповідно до домовленостей укладений на 10-річний термін.

Віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що кредитна ставка "Ексімбанку" становить 4,8% річних. При цьому перші два роки надаються податкові канікули. Також він зазначив, що придбані електропоїзди планують пустити в експлуатацію з 1 червня 2012 р., а до цього часу підготують залізничні колії: "З березня-квітня 2011 р. ми починаємо роботу на всіх напрямках з Києва в міста, що приймають Євро-2012. Відповідно в березні 2012 р. ми роботи повністю закінчимо".
Також Б.Колесніков відзначив, що в першій половині 2011 р. представники Hyundai Corporation будуть відвідувати українські заводи, для вибору підприємства, з яким у майбутньому планується будівництво електропотягів в Україні.

Завдяки купівлі 10 9-вагонних електропоїздів в Україні будуть запроваджені двосистемні міжрегіональні електропоїзди, які перевозитимуть пасажирів у вагонах підвищеного комфорту зі швидкістю руху до 160 км/год.