ua en ru

"Укрзалізниця" до кінця червня отримає пропозиції з будівництва двосистемних електровозів від трьох іноземних компаній, - Сергієнко

"Укрзалізниця" до кінця червня має отримати пропозиції з будівництва двосистемних електровозів від трьох іноземних компаній. Про це заявив перший заступник генерального директора "Укрзалізниці" Микола Сергієнко під час зустрічі з журналістами 7 червня, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Нині ми працюємо з трьома компаніями, що можуть виготовити пасажирські двосистемні електровози. Це Skoda, Siemens та "Трансмашхолдинг" разом з фірмою Alstom. Свої пропозиції виробники повинні надати до кінця поточного місяця", - повідомив Сергієнко.
У свою чергу, українські залізничники сформулювали вимоги до виробників тягового рухомого складу. "Перші п'ять локомотивів будуть виготовлені на потужностях виробника, а шостий - на одному з українських підприємств. Також важливою вимогою є локалізація виготовлення на менше 50-60% запасних частин на українських підприємствах. Звичайно буде враховуватися ціновий фактор та запропонована виробником схема придбання електровозів. Можливо це буде кредитна чи лізингова програма", - поінформував Микола Сергієнко.