ua en ru

"Укрспецекспорт" має намір підписати з Кувейтом контракт на поставку бронетранспортерів", - Перегудов

"Укрспецекспорт" почав співробітництво з Казахстаном, а також планує підписати з Кувейтом контракт на поставку бронетранспортерів. Про це РБК-Україна повідомив в.о. гендиректора ДК "Укрспецекспорт" Дмитро Перегудов.

"З останніх контрактів відзначу угоду про спільне виробництво БТР-4 з АТ "НК "Казахстан Інжиніринг". Всього офіційної Астані буде поставлено 100 машин. Загальна сума угоди - близько 150 млн дол. І це тільки початок освоєння дуже перспективного для України ринку Казахстану", - зазначив Перегудов.

Також, за його словами, БТР-4 успішно пройшли випробування в Кувейті, і на даний момент очікується політичне рішення цієї країни про можливість постачання техніки.

"В цілому Україна впевнено посідає третє місце у світі з виробництва бронетехніки... Підкреслю, що всі згадані контракти виконуються якісно і у встановлені терміни", - заявив в.о. гендиректора "Укрспецекспорту", нагадавши про ув'язнених в 2011 р. контрактах з Ефіопією на постачання 200 модернізованих танків Т-72 і Таїландом на 50 основних бойових танків "Оплот", де Україна виграла конкурс у російського Т-90, а також додаткове постачання для Королівської Таїландської армії 121 БТР-3Е1.