ua en ru

"Укрсоцбанк": Питання про звільнення глави банку Тімонькіна на зборах акціонерів не піднімалося

Питання про звільнення голови правління ПАТ "Укрсоцбанк" Бориса Тімонькіна на зборах акціонерів не піднімалося і внесене до порядку денного не було. Про це говориться в офіційній відповіді банку.

Нагадаємо, раніше юристи акціонера "Укрсоцбанку", голови правління групи "ІСА Прайм Девелопментс" Олександра Башенка заявили, що Башенко поставив на зборах акціонерів питання про звільнення Тімонькіна за фальсифікацію банківської звітності і порушення вимог Нацбанку. На думку юристів, "Укрсоцбанк" зобов'язаний був у 2009 р. сформувати резерв на суму 164,7 млн дол. під прострочену заборгованість по кредиту з боку "ІСА Прайм Девелопмент".

Згідно з заявою банку, на зборах акціонерів 20 квітня 2012 р. Башенко не був присутній, були лише його представники, які питання про звільнення не піднімали.

"Проблемна кредиту банком визнана в повному обсязі. На питання представника Башенка про формування резервів під ISA, було озвучено, що банк сформував резерви під проблемні резерви і під основну суму боргу; решта частини необхідних резервів по ISA покрита гарантією банку Австрії", - говориться в повідомленні "Укрсоцбанку".

ПАТ "Укрсоцбанк" працює під торговою маркою UniСredit Bank. UniСredit Bank Austria володіє 26,26% акцій "Укрсоцбанку" безпосередньо і 69,14% опосередковано - через ЗАТ "Ферротрейд Інтернешнл". Чистий прибуток українського банку в I кварталі виріс на 49% - до 2,8 млн грн.