ua en ru

"УкрсибБанк" звернеться до антикорупційного комітету та антирейдерську комісію з приводу незаконного перепродажу активів АІС

ПАТ «УкрСиббанк» звернеться до комітету по боротьбі з корупцією при Президенті України та антирейдерського комітетупри Кабінеті міністрів України зі скаргою на дії корпорації АІС, яка в обхід законодавства продала свої активи компанії-клону. Про це в бліц-інтерв'ю РБК-Україна повідомив заступник голови правління - начальник юридичного департаменту «УкрСиббанку» Сергій Панов.

«Одним з прикладів того, що до іноземних інвесторів в Україні починають прислухатися, є рішення щодо арешту низки активів групи компаній АІС. Ці активи були передані в заставу «УкрСиббанку» у 2007 р. Починаючи з 2009 р., коли група перестала обслуговувати кредити, ми намагалися звернути стягнення на ці активи з метою погашення заборгованості. Але, використовуючи всілякі хитрощі, боржники, в обхід законодавства, перепродали ці активи новим власникам, які, як не дивно, ведуть підприємницьку діяльність все під тією ж торговою маркою «АІС». Суд дослухався до аргументів нашого банку і, в якості заходів щодо забезпечення позову, наклав арешт на ці активи» , - сказав Панов.

Він підкреслив, що така історія з іноземними інвесторами не повинна більше повторитися. «Ми ставили до відома правоохоронні органи про ці факти, але, оскільки не отримали будь-якого результату, плануємо звернутися з відповідними заявами до вже згаданих мною органів - комітету по боротьбі з корупцією при Президенті України та антирейдерського комітету при Кабінеті міністрів України. Ми готові використовувати весь правовий інструментарій по захисту своїх прав і впевнені, що будемо почуті» , - резюмував заступник голови правління «УкрСиббанку».