ua en ru

"Укроборонпром" проведе уніфікацію роботи бронетанкових заводів

Заради максимального завантаження виробничих потужностей та враховуючи стислі терміни керівництво ДК "Укроборонпром" ініціювало обмін необхідною технічною документацією між підприємствами, зокрема бронетанкової галузі. Про це заявив перший заступник генерального директора "Укроборонпрому" Сергій Пінькас, повідомили у прес-службі концерну.

"Історично так склалося, що, наприклад, Харківський бронетанковий завод спеціалізується на виробництві танка Т-64, і тільки там є відповідна технічна документація. Але на Львівському бронетанковому заводі є і обладнання, і енергія, словом, все необхідне для роботи з Т-64. Ми негайно вирішили всі питання з Міноборони і Генштабом: технічна документація вже надана "ЛБТЗ", тепер у Львові також ремонтують танки Т-64", - зазначив Пінькас.

Перший заступник гендиректора "Укроборонпрому" додав, що сьогодні вирішується питання і з бойовими машинами піхоти (БМП). "Так, ексклюзивом досі володів "Житомирський бронетанковий завод", але там не подужають опрацювати таку кількість машин у максимально стислі терміни - в АТО не можуть чекати. З дня на день ремонтом БМП займуться й інші підприємства "Укроборонпрому", - наголосив Пінькас.

Нагадаємо, "Укроборонпром" переходить на стандарти НАТО у виробництві озброєння.