ua en ru

"Укроборонпром" передав Нацгвардії 5 нових БТРів

На території Київського бронетанкового заводу Державного концерну "Укроборонпром" сьогодны, 25 червня, відбулася передача п'яти бронетранспортерів БТР-3Е1 Національній гвардії України.

На території Київського бронетанкового заводу Державного концерну "Укроборонпром" сьогодны, 25 червня, відбулася передача п'яти бронетранспортерів БТР-3Е1 Національній гвардії України. Захід відбувався за участю командувача Національної гвардії України генерал-лейтенанта Степана Полторака та гендиректора "Укроборонпрому" Юрія Терещенка, йдеться у повідомленні прес-служби Нацгвардії.

"Президент України Петро Порошенко поставив чітке завдання: формувати Нацгвардію на основі новітньої техніки, такої, як сьогодні забираємо. Така техніка дає можливість ефективно та своєчасно виконувати поставлені завдання з мінімальними втратами особового складу", - зазначив Полторак.

Відзначимо, що це вже друга партія БТР-3Е, яку отримує Нацгвардія. Перша поставка відбулася на минулому тижні, а решту одиниць НГУ отримає найближчим часом.

Полторак зазначив, що дані бронетранспортери пройдуть випробування в навчальному центрі гвардії та найближчим часом відправляться на схід для застосування за призначенням в рамках АТО.

"БТР-3Е розроблений Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені O.O. Морозова. Це сучасний зразок, який має автоматичну коробку перемикання передач, потужний вогневий модуль та завдяки виробникам і конструкторам, втілено найголовнішу мету - уберегти особовий склад, який забезпечує мир в Україні", - розповів гендиректор "Укроборонпрому" Юрій Терещенко.

Вже завтра нові БТР-3Е розпочнуть тестувати в польових умовах на базі одного з навчальних центрів Нацгвардії. По завершенню практичних стрільб нова техніка відправиться в район проведення АТО для виконання завдань за призначенням.

У рамках програми оснащення НГУ технікою, Національна гвардія закупила 40 бронетранспортерів БТР-4Е.