ua en ru

"Укроборонпром" і російський "Авіаекспорт" домовилися про ремонт та експорт вертольотів і літаків

ГХВІФ "Укрінмаш", що входить до складу ДК "Укроборонпром", і ВАТ "Авіаекспорт" 27 серпня 2013 р. в рамках міжнародного авіакосмічного салону "Макс-2013" у Москві підписали договір про співпрацю, який передбачає забезпечення ремонту та експорту авіаційної техніки. Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому".

Сторони домовилися про спільну діяльність у забезпеченні ремонту та експорту вертольотів Мі-17 і Мі-171, а також літаків. Передбачається також можливість спільного освоєння нових ринків з ремонту вертольотів.

Співпраця підприємств "Укроборонпрому" з "Авіаекспорта" дозволить українській стороні купувати запасні частини до літаків та вертолітної техніки у російських підприємств.

У "Укрінмаші" відзначили, що досягнута домовленість підвищує конкурентоспроможність українських підприємств.

"На ринках, де українські спецекспортери традиційно мають сильні позиції, існує велика потреба в авіаційних запчастинах для ремонту і обслуговування відповідної авіаційної техніки. Ми виходимо на пряму кооперацію там, де раніше працювали через посередників. Конкретні терміни постачань запасних частин дозволять нам жорстко дотримуватися тимчасових рамок реалізованих контрактів", - підкреслили в "Укрінмаші".

Документ підписали директор "Укрінмаш" Геннадій Шеремет і генеральний директор "Авіаекспорта" Віктор Нешков.