ua en ru

"Укравтодор" побудує в Запоріжжі нову автомагістраль через Дніпро протяжністю 9,1 км

Голова "Укравтодору" Володимир Демішкан провів cьогодні, 29 листопада, спільну нараду з керівництвом Запорізької облдержадміністрації щодо питань будівництва нової автотранспортної магістралі через р. Дніпро, повідомляє прес-служба "Укравтодору".
"Гостру необхідність у будівництві нової магістралі Запоріжжя відчуває вже понад два десятиріччя. Проблема постійно ускладнюється значним перевантаженням існуючих мостів транспортними потоками. Будівництво цієї автомагістралі було розпочато ще у 2004 році, проте з роками перетворилось на довгобуд", - йдеться в повідомленні "Укравтодору".
З метою вирішення проблеми довгобуду та прискорення реалізації цього проекту, Кабінетом міністрів України, Запорізькою облдержадміністрацією та Запорізькою міськрадою було погоджено передачу об'єкту незавершеного будівництва "Автотранспортна магістраль через р. Дніпро у м. Запоріжжі" з комунальної у державну власність, а "Укравтодором" погоджено прийняття об'єкта до своєї сфери управління.
На новій автомагістралі передбачено 6 смуг руху. До її складу увійде 27 штучних споруд: міст через річку Дніпро, довжиною 660 метрів та міст через річку Старий Дніпро, довжиною 340 метрів, а також залізобетонні, сталеві та сталево-бетонні естакади, шляхопроводи тощо. Загальна протяжність магістралі становитиме 9,1 км.
Очікується , що будівництво нової автомагістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі поліпшить не лише комфорт проїзду для автомобілістів а й сприятиме поліпшенню екологічної обстановки у місті.