ua en ru

"Укравтодор": Перша черга мосту через Дніпро в Запоріжжі буде введена в експлуатацію до кінця 2012 р

Перша черга мосту через Дніпро в Запоріжжі буде введена в експлуатацію до кінця 2012 р. Про це повідомив голова Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодора") Володимир Демішкан під час робочого візиту прем'єр-міністра України Миколи Азарова в Запоріжжя, передає прес-служба Кабінета міністрів України.

Демішкан зазначив, що в кінці листопада поточного року будуть завершені будівельні роботи на естакаді та буде споруджена розв'язка під естакадою. За його словами, на будівництві використовуються найсучасніші технології, які дозволяють значно скоротити час зведення мосту.
Він додав, що переважна більшість металоконструкцій, які використовуються при будівництві переходу, вітчизняного виробництва.

"Ми закуповуємо у Фінляндії всього 600 т надміцних металоконструкцій на опорні частини мосту. На жаль, в Україні ми такі конструкції поки що не виробляємо. Із 9,5 тис. т - 600 т не є великими об'ємами", - підкреслив Демішкан.

В свою чергу, Азаров висловив задоволення темпами будівництва мостових переходів через річку Дніпро у місті Запоріжжі.

"Мені приємно відзначити, що ті заходи, які ми вжили, дають результат. Рік тому ми ухвалили рішення про передачу цього мосту від міста до "Укравтодору" - як головного підрядника і замовника виконання робіт, забезпечили ці роботи необхідним фінансуванням. Ми з вами бачимо, що роботи ведуться інтенсивно, а ті плани, які ми ставили - до кінця року відкрити рух транспорту мостом - є цілком реальними", - зазначив Азаров.

Нагадаємо, в липні в Рахунковій палаті повідомили, що через затягування будівництва і брак контролю за розподілом коштів проектна вартість автомагістралі через Дніпро в Запоріжжі зросла в 2,7 рази порівняно з початковою (1,9 млрд грн) і тепер становить 5,2 млрд грн.