ua en ru

"УкрАвто": Виробничі потужності корпорації завантажені на 20%

Виробничі потужності корпорації завантажені на 20%. Про це РБК-Україна повідомив віце-президент корпорації Олег Папашев після закінчення круглого столу, організованого InvestUkraine "Перспективи розвитку автомобілебудівної галузі України до 2020 року".

Зокрема, відповідаючи на питання, скільки коштує на сьогоднішній день найдешевший автомобіль, вироблений корпорацією, і яка рентабельність виробництва при такій ціновій політиці, Папашев сказав: "Рентабельність нашого виробництва на даний момент нульова, бо виробнича потужність завантажена лише на 20%. Нам необхідно суттєво збільшувати обсяги збуту, наші можливості дозволяють виробляти близько 150 тис. автомобілів в рік. До кінця 2012 р. (якщо говорити про запорізький завод) плануємо вийти на 65-70 тис. автомобілів... Що стосується ціни... то вона повинна бути не надто низькою для продавця і не надто високою для покупця. Сьогодні найдешевша машина, яка виробляється на нашому заводі - це "ЗАЗ Сенс" і вартість його починається від 60 тис. грн. Дешевше поки в Україні машини немає. Ну за винятком може бути якоїсь китайської... Це мінімальна ціна, яку може собі дозволити виставити завод".

Крім того, Папашев відзначив, що виступає за введення в Україні мит на ввезення автомобілів.

"Я як виробник зацікавлений в тому, щоб в Україні була введена заборона на ввезення імпортних автомобілів, навіщо ж нам лишня конкуренція, тому будь-яке мито на ввезення автомобілів ми будемо вітати. А головне, що Україна як член СОТ має на це міжнародне право", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося. що ЗАЗ запустив в Казахстані лінію по збірці автомобіля Chancе.