ua en ru

"Удар" ініціюватиме створення ТСК щодо вивчення фактів корупції найвищими посадовими особами, - Кличко

Партія "Удар" ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо вивчення фактів корупції найвищими посадовими особами. Про це заявив лідер партії "Удар" Віталій Кличко в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна".

За словами Кличко, опозиція налаштована аналізувати рішення влади на корупційну складову. Для цього "Удар" ініціюватиме створення ТСК щодо вивчення фактів корупції найвищими посадовими особами. Партія хоче привернути до цього увагу суспільства, змусити правоохоронні органи реагувати на цей фактаж, і для цього використовуватиме досвід, напрацьований, зокрема, під час проведення акції "Люстрація влади".

Політик також наголосив, що парламентська опозиція має отримати контрольну функцію через відповідні комітети Верховної Ради. "Необхідно сформувати робочу групу демократичних сил - з представників трьох опозиційних фракцій та незалежно налаштованих мажоритарників. Вона має зосередитись на роботі над законопроектами. Будемо домагатися, аби ці законопроекти не просто виносилися у сесійну залу, але і підтримувалися нею", - сказав Кличко.

Політик вважає, що так звані дні уряду у ВР мають стати справжніми звітами членів Кабміну за свою діяльність, а не формальністю, як це є зараз. Також "Удар" виступає за посилення повноважень тимчасових слідчих комісій, яких треба наділити більшими повноваженнями. Опозиція налаштована посили ти і бюджетний контроль. "Маємо примусити працювати Рахункову палату, яка повідомляла би суспільству про випадки зловживань бюджетними коштами", - заявив Кличко.

Читайте також: Кличко не вважає тіньовий уряд ефективним інструментом опозиції для моніторингу дій влади