ua en ru

Понад 11 тис. прикордонників отримали статус учасника бойових дій

Понад 11 тис. прикордонників отримали статус учасника бойових дій Фото (ДПСУ): українські прикордонники

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України

Від початку антитерористичної операції (АТО) на сході України статус учасника бойових дій вже отримали понад 11,3 тис. прикордонників. Про це повідомили в середу, 7 жовтня, у прес-службі Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Як зазначається, підрозділи Державної прикордонної служби України продовжують здійснювати охорону російсько-українського кордону і лінії розмежування між силами АТО і незаконними збройними формуваннями.

У цьому напрямку Держприкордонслужба намагається оперативно розглядати документи військовослужбовців і, у разі наявності правових підстав, не затягувати із прийняттям рішень. На сьогодні опрацьовано вже майже всі документи прикордонників, які мають право отримати статус учасника АТО.

З моменту загострення ситуації в Донецькій і Луганській областях у бойових зіткненнях і при обстрілах загинули 66 прикордонників. Ще 397 військовослужбовців ДПСУ отримали поранення.

Протягом 2014-2015 років за мужність і героїзм при виконанні обов'язків у зоні АТО державними нагородами відзначено більше 600 прикордонників, з яких 62 посмертно: орденами "За мужність" нагороджено 152 прикордонники, 30 - орденом "Богдана Хмельницького" і 5 - орденом "Данили Галицького". Крім того, медалями "За військову службу", "Захиснику Вітчизни", "За бездоганну службу" нагороджено 422 прикордонники, ще більш 2,35 тис. службовців Держприкордонслужби отримали відомчі нагороди.

Більше 11 тисяч прикордонників отримали статус учасника бойових дійДетальніше: http://dpsu.gov.ua/ua/about/news/news_8892.htm#ДПСУ #прикордонники #кордон #новини

Posted by Державна прикордонна служба України on 7 жовтня 2015 р.

Як повідомлялося на початку вересня, в зоні АТО скоротилася кількість обстрілів блокпостів ДПСУ.