ua en ru

З 3,3 тис. держпідприємств функціонує лише половина, - Мінекономіки

З 3,3 тис. держпідприємств функціонує лише половина, - Мінекономіки Фото: Максим Нефьодов

У компаніях зайнято близько 900 осіб

З 3,3 тис. державних підприємств на сьогоднішній день функціонує лише половина. Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов в ході виїзного засідання Комітету ПА НАТО з питань економіки та безпеки в рамках засідання Міжпарламентської Ради Україна - НАТО, передає кореспондент РБК-Україна.

"Близько 3300 державних підприємств на сьогоднішній день, з яких близько половини функціонують. У цих компаніях працює близько 900 осіб і вони мають дохід близько 190 млн грн - близько 5,5 млрд дол.", - зазначив Нефьодов.

Він зазначив, що сектор державних підприємств є збитковим, а більша половина підприємств на сьогодні знаходяться в приватних руках.

"Щодо трансфертів від центрального уряду державним підприємствам у 2014 р., за винятком газових трансфертів, це абсолютно окреме справа, якщо говорити про трансфери з бюджету державних підприємств, то у нас було десь 2,5% ВВП, у той час як дивідендів було 0,%. Отже 2,5% витрати з бюджету і 0,2% - це щось начебто прибутку", - зазначив Нефьодов.

Нагадаємо, Фонд державного майна України хоче підвищити вартість державних компаній перед приватизацією.