ua en ru

"Турбоатом" планує надати заводу ім. Шевченка замовлень на 60 млн дол

ВАТ "Турбоатом" планує надати приладобудівному заводу ім. Шевченка замовлень на 60 млн дол. Про це в ході представлення нового директора заводу ім. Шевченка Андрія Тимчука повідомив генеральний директор "Турбоатому" Віктор Субботін, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, у заводу ім. Шевченка вже є досвід роботи із створення автоматичних систем управління для парових і атомних електростанцій України, Росії і в далекого зарубіжжя.
"Ми проаналізували стан справ. Російська Федерація, атомні станції Калініська, Балакывська, Ростовська, що будується. Це 8 млн дол. ваших грошей, які ви освоюватимете в найближчі два роки. І позиція "Турбоатома" однозначна - тільки із заводом Шевченка. Ані Siemens, ні Alstom, ні російські виробники нас не влаштовують. Працюємо тільки в кооперації з харків'янами. По Україні: Зуєвка, Луганка, Кураховка, підписали контракт із Старобешево, 2 млн дол. вже у вас у виробництві, і додаватимемо", - сказав В.Субботін.
Найближчим часом, за словами В.Субботіна, "Турбоатом" планує перерахувати заводу ім. Шевченка 1 млн грн авансу на виконання замовлення.