ua en ru

"Таврія" і "Севастополь" здобули виїзні перемоги

Сімферопольська "Таврія" в Ужгороді впоралася з "Говерлою" 2:1. З тим же рахунком "Севастополь" у Маріуполі здолав "Іллічівець". А матч "Арсеналу" з запорізьким "Металургом" перенесено.

Сімферопольська "Таврія" в Ужгороді впоралася з "Говерлою" 2:1. З тим же рахунком "Севастополь" у Маріуполі здолав "Іллічівець". А матч "Арсеналу" з запорізьким "Металургом" перенесено.

Говерла - Севастополь 1:2
Голи:
Буяльський, 90+3 (пенальті) - Карноза, 7, Будковський, 68

Наставники з обох сторін провели по 3 заміни порівняно з іграми минулого туру. У гостей вони здебільшого були вимушені. Зокрема, Олександр Ковпак не відновився від ушкодження, і місце на вістрі атаки кримчан зайняв Пилип Будківський. А от у «Говерли» всі корективи у командних побудовах були ініціативою головного тренера. Зрештою, можна визнати, що частково він помилився зі своїм вибором. «Севастополь» кинувся вперед великими силами: Денис Кожанов мінімально не влучив у дальній кут, а потім були зароблені 2 штрафних. У другому випадку Армоні Іканде, коли сфолив, відверто підвів партнерів, адже Артур Карноза з 17-ти метрів одразу покарав суперника. До того ж гостям допоміг рикошет від «стінки».

Ужгородці трохи більше проводили на чужій половині поля після пропущеного м'яча, але справу до пам'ятних моментів біля чужих воріт практично не доводили. Суперник був більш ефективним. І у середині другого тайму перевага кримчан подвоїлась. Мате Гвініанідзе віддав дальній пас на Будківського, який один в один переграв Віталія Лисицького та красиво пробив над Олександром Надем. Потім глядачі побачили елементи відкритого футболу, коли забивати могли обидві команди. За наполегливість голом престижу були віддячені господарі. Нападник «Говерли» Даміен Ле Таллек заробив у компенсований час пенальті, який реалізував Віталій Буяльський. Майже одразу після цього пролунав фінальний свисток.

Іллічівець - Таврія 1:2
Голи:
Фомін, 33 - Фещук, 29, Коробка, 56

Суперники показали, що про сили команд не варто судити з турнірної таблиці, адже на футбольному полі у першому таймі точилась абсолютно рівна боротьба. «Іллічівець» не отримав переваги ані зі свого поля, ані з того запасу міцності у 13 очок, які розділяла команди перед даним матчем. Кількість загроз воротам один одного була не лише рівною, але і однаковою, адже більшість моментів створювалось після стандартних положень. Олексій Полянський за маріупольців зі штрафного влучив у поперечину, а Сергій Назаренко відповів аналогічним ударом у стійку. Потім настав час обмінятись голами. І вони стали наслідками кутових. Тільки Максим Фещук відкрив рахунок після навісу Назаренка і виграної боротьби за м'яч Володимира Коробки, а Руслан Фомін зрівняв цифри на табло, коли відгукнувся на подачу Сергія Шевчука - 1:1.

Микола Павлов залишився не задоволений подібним ходом подій, і першим з двох тренерів почав впливати на гру замінами. Втім, загальне співвідношення сил залишалось рівним. А головною подією другої 45-хвилинки стала банальна помилка захисника і голкіпера маріупольців, чим стовідсотково скористався Коробка. Іван Ордець невиправдано повернув м'яч Рустаму Худжамову, який виніс сферу прямо у ноги супернику - 1:2. Найкращий епізод, щоб вдруге відігратись, «Іллічівець» здобув на останній хвилині основного часу, коли Полянський з 17-ти метрів пробивав штрафний - гостей виручила «стінка». Це була 5-а поспіль перемога «Таврії» над приазовцями. Тепер сімферопольці вже не виглядають настільки приреченими, перебуваючи на останньому місці.

Нагадаємо, що раніше "Шахтар" сенсаційно програв "Волині".

Використані матеріали УПЛ