ua en ru

"Свобода" готова голосувати за євроінтеграційні законопроекти, але не за протидію дискримінації

"Свобода" готова голосувати за євроінтеграційні законопроекти, окрім законопроекту про запобігання та протидії дискримінації в Україні. Про це заявив народний депутат від фракції ВО "Свобода" Олег Панькевич в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

"Справді, дуже важливим є цей новий пленарний тиждень, який розпочинається завтра. Важливими є ці дні. "Свобода" готова голосувати за закони про євроінтеграцію, за ті закони, які вимагає від нас Європейській союз. Але чи готові голосувати за це представники влади?" - заявив Панькевич.

Він відзначив, що сьогодні заяви влади про необхідність прийняття євроінтеграційних законів не підкріплюються конкретикою, на фоні "гарних заяв влади, немає конкретних дій".

Панькевич зауважив, що низка депутатів від Партії регіонів прямо чи опосередковано вже висловили думки проти євроінтеграції, що є ознакою "хитання всередині Партії регіонів".

"Свобода" сьогодні виступає чітко за євроінтеграцію", - підкреслив Панькевич.

У той же час, на питання журналіста, чи буде "Свобода" голосувати за законопроект 2342 щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні, що передбачає захист сексуальних меншин від дискримінації Панькевич відповів: "Свобоад" є політичною силою, яка сповідує християнські національні цінності... Що стосується згаданого законопроекту, то такого законопроекту немає у відповідному списку до підписання угоди про асоціацію (з ЄС). За цей закон ми в такій формі, звичайно, голосувати не будемо. Але ми можемо обговорити разом з експертами, який потрібно приймати сьогодні закон".