ua en ru

Понад 100 країн-членів ООН підтримують обмеження права вето в Радбезі

Понад 100 країн-членів ООН підтримують обмеження права вето в Радбезі Фото: Костянтин Єлісєєв

Єлісеєв не виключив, що ООН ухвалить резолюцію з цього приводу

Вже понад 100 країн-членів ООН підтримують обмеження права вето постійних членів Ради безпеки ООН. Про це на брифінгу 1 жовтня заступник глави Адміністрації Президента України (АПУ) Костянтин Єлісєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для нас дуже важливо, що це питання отримало підтримку більшості країн ООН", - сказав Єлісеєв.

Він додав, що Україна і надалі буде працювати в цьому напрямку. Крім того, Єлісеєв не виключив, що ООН ухвалить резолюцію з цього приводу.

"Буквально днями відбудеться зустріч в форматі Генасамблеї, де, як планується, буде також обговорена ситуація, що робити далі з цією ініціативою, і не виключається її обговорення і, можливо, ухвалення певної резолюції в рамках Генасамблеї ООН", - сказав Єлісеєв.

Він також повідомив, що візит Президента України Петра Порошенка до Нью-Йорку в рамках Генеральної асамблеї ООН був успішним.

"Нам вдалося не лише зміцнити потужну проукраїнську міжнародну коаліцію, а вивести її на глобальний рівень... Нам вдалося посилити риторику щодо реформування Радбезу ООН", - сказав Єлісеєв.

Загалом Порошенко відвідав у Нью-Йорку близько 30 заходів.

"Відбулося близько 30 заходів за участю Президента... Президент провів 10-12 двосторонніх бесід, взяв участь у саміті миротворчості і в глобальній ініціативі Клінтона", - додав Єлісеєв.

Нагадаємо, президент 70-ї сесії Генасамблеї ООН Могенс Люккетофт підтримує обмеження права вето постійних членів Ради безпеки ООН.