ua en ru

"Вартість квитка на вхід в Києво-Печерський заповідник повинна бути в межах 25 грн", - Клименко

Економічно обгрунтована вартість квитка на відвідування Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника повинна бути в межах 25 грн. Про це виданню "Дзеркало тижня. Україна" заявила виконуюча обов'язки гендиректора Києво-Печерського заповідника Наталя Клименко, коментуючи недавнє зниження цін на вхід в заповідник.

"Економічно обгрунтована вартість квитка в Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник могла б бути в межах 25 грн. Власне, такою вона і була до підвищення. Для порівняння: у Національному музеї Тараса Шевченка вартість одного квитка - 12 грн", - зазначила Клименко.

За її словами, очікується, що в 2012 р. Лавру відвідають 700 тис. чоловік. При цьому, Євро-2012 практично вплинув на відвідуваність.

"Мені здається, це не залежить від будь-яких великих акцій всеукраїнського масштабу. Є "цільова" аудиторія. Тобто люди, які знають, навіщо приходять, що хочуть побачити. Не секрет, що багато іноземців в першу чергу цікавляться Дальніми та Ближніми печерами. А так як Києво-Печерська Лавра - загальносвітове надбання, то й інтерес до неї не вичерпається ніколи", - сказала Клименко.

Нагадаємо, Кабмін з 8 серпня знизив ціну на квиток в Києво-Печерську лавру з 50 грн до 3 грн.