ua en ru

"Шахтар" сенсаційно програв "Волині"

Донецький "Шахтар" влаштував черговий "подарунок" своїм уболівальникам перед матчем Ліги Чемпіонів. У Луцьку "гірники" програли "Волині" 0:2.

Донецький "Шахтар" влаштував черговий "подарунок" своїм уболівальникам перед матчем Ліги Чемпіонів. У Луцьку "гірники" програли "Волині" 0:2.

Волинь - Шахтар 2:0
Голи:
Каніболоцький, 24 (у свої ворота), Мемешев, 69

Рівно 10 років на рівні «Волинь» не могла взяти навіть одного очка у зустрічі з нинішнім чемпіоном. Погіршували надії на успіх у звітному поєдинку останні результати лучан, коли менш імениті опоненти знаходили шляхи до їхніх воріт. Водночас, підвищив шанс господарів Мірча Луческу, який випустив не щоб резервний склад, однак більшість з тих, хто у вівторок зіграє проти «Байера», залишились поза стартовим списком. Господарі не вигадували нічого особливого, при цьому діяли досить сміливо. Про це свідчить і майже рівна кількість завданих ударів по воротах один одного. А от з реалізацією цього разу було краще у «Волині», якій доля повернула трохи з того, коли цій команду відверто не щастило.

Господарі виграли у кожному з таймів завдяки розіграшам двох штрафних ударів. Мали вони багато спільного: обидва рази до м'ячу підходив Ванче Шиков, а на удар виходив Редван Мемешев. Перед першим м'ячем йому у цьому допоміг вдалою боротьбою «на другому поверсі» Шумахер, а потім ще і поперечина зі спиною Антона Каніболоцького. У другому випадку Шиков наносив прямий удар, але 2 рикошети від «стінки», а потім від Фреда дозволили Мемешеву спокійно подвоїти перевагу. В окремі моменти «Шахтар» всерйоз насідав на ворота Віталія Неділька, однак голкіпер та захист волинян діяли спокійно, розважливо та надійно. Не допомогли гостям ані диспетчерські функції Бернарда, ані флангові проходи крайніх захисників, ані активність нападаючих. Як наслідок, донеччани не тільки зазнали вже 3-ї поразки у Чемпіонаті ПЛ, але і вперше у турнірі пішли з поля без забитого м'яча.

Використані матеріали УПЛ