ua en ru

"Роснєфть" поставить Glencore і Vitol до 67 млн ​​бар. нафти протягом 5 років

ВАТ "НК" Роснєфть "погодило з трейдерами Glencore і Vitol основні умови довгострокових контрактів на постачання нафти, які планується укласти на 5 років з передоплатою загального обсягу поставок до 67 млн ​​т. Як йдеться у повідомленні" Роснєфть ", поставки планується розпочати в 2013 р .

При цьому за погодженням сторін передбачена можливість заміщення обсягів нафти відповідними обсягами нафтопродуктів на різних напрямках поставки.

За словами президента "Роснєфті" Ігоря Сечіна, які наводяться в повідомленні, узгодження умов контракту створить міцну основу для довгострокового і взаємовигідного співробітництва компанії з найбільшими світовими нафтовими трейдерами. "Зауважу, що цінова формула відповідає ціні, одержуваної компанією на середньострокових тендерах", - наводяться слова Сечіна.

ВАТ "Роснєфть" на 75,16% належить державному ВАТ "Роснєфтєгаз", рештою акцій володіє широке коло інвесторів. До 2015 р. держава планує передати інвесторам до 25% в статутному капіталі компанії. Аудировані доведені запаси "Роснєфть" за класифікацією PRMS на кінець 2010 р. становили 22,77 млрд бар. нафтового еквівалента. У 2011 р. видобуток вуглеводнів компанії виросла в порівнянні з попереднім роком на 2,5% - до 122 млн т нафти і газового конденсату.

Читайте також: Найбільший нафтотрейдер світу Vitol торгує іранським мазутом в обхід міжнародних санкцій