ua en ru

"Партія миру" може заручитися підтримкою значної частини населення на виборах в Раду, - політолог

Соціологічні дані свідчать про те, що більша частина громадян України виступає з позиції миру. Про це заявив політолог Кость Бондаренко під час засідання "круглого столу" "Мир, стабільність, відродження".

"Сьогодні мир - це те питання, яке хвилює більшість громадян. Не так давно були оприлюднені результати дослідження соціологічної фірми Ю.С.С., які свідчать про те, що 64% респондентів бояться війни, 61% - кризових явищ в економіці. 58% бояться того, що зима буде холодною і голодною. Ці цифри - фактично вирок діючій владі", - зазначив він.

Підсумки іншого опитування, за даними політолога, свідчать про те, що 56% українців категорично виступають за мир. І тільки невелика частина - за продовження війни.

"Петро Порошенко напередодні президентських виборів обіцяв, що закінчить війну на сході через два тижні. Пройшли місяці, але війна не закінчується. Немає навіть сталого миру і механізму його забезпечення. І сьогодні, відповідно, в Україні є "партія війни" і "партія миру", - додав він.

Бондаренко також підкреслив, що оскільки війна підтримується незначною частиною людей, на цей невеликий сегмент громадян претендує велика кількість партій, які сьогодні перебувають при владі. "Зате "партія миру" може отримати підтримку значної частини населення, - резюмував політолог.