ua en ru

"Опозиційний блок" закликає Порошенко зупинити спроби фальсифікувати вибори

Партія "Опозиційний блок" закликає Президента України Петра Порошенка зупинити спроби фальсифікувати і дискредитувати результати виборів і не допустити визнання результатів голосування на територіях, які не контролюються Україною. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою партії.

"Нам потрібні чесні, прозорі і демократичні вибори, які визнає весь світ. На жаль, центральна влада не контролює ряд територій на Донбасі, включаючи Донецьк і Луганськ, відповідно ставиться під сумнів, обіцяне Вами, як гаранта Конституції, проведення чесних і прозорих виборів і обрання депутатів, які представляють більшість населення цих округів", - підкреслюється в заяві.

У зв'язку з цим представники партії звертають увагу, що на окрузі №51 у р. Горлівка, Донецької області, який повністю знаходиться під контролем бойовиків, вже створено 95 96-ти дільничних виборчих комісій. Така ж ситуація на округах в містах Єнакієве (105 тисяч виборців) і Торез (63 тисячі виборців).

"Незважаючи на те, що українська влада не контролює ці території, ні Центральна виборча комісія, ні обласні адміністрації, ні правоохоронні органи не вживають ніяких дій, щоб зупинити організацію імітації виборів на цих округах", - йдеться в заяві партії.

В "Опозиційному блоці наголошують, що за спробами провести вибори шахрайським шляхом на не контрольованих Україною територіях стоять саме провладні політичні сили.

"Опозиційний блок" вважає важливим підкреслити, що ми виступаємо за єдину неподільну і суверенну Україну, в якій буде комфортно жити всім громадянам, незалежно від їх політичних поглядів, мови, якою вони розмовляють, або церкви, до якої вони ходять. Україна - наш спільний дім. Нам потрібен парламент, який зможе захистити інтереси кожного регіону країни", - заявляє "Опозиційний блок".