ua en ru

"Новообраний глава" ЛНР виступив за переговори із властями України

Луганськ завжди був готовий до діалогу з Києвом і ніколи від нього не відмовлявся, проте Україні не варто "втручатися у процеси" самопроголошеної республіки. Про це заявив "новообраний глава" ЛНР Ігор Плотницький.

Луганськ завжди був готовий до діалогу з Києвом і ніколи від нього не відмовлявся, проте Україні не варто "втручатися у процеси" самопроголошеної республіки. Про це заявив "новообраний глава" ЛНР Ігор Плотницький, відповідаючи на прес-конференції на запитання про взаємодію з Києвом, передає "Росія 24".

Плотницький додав, що, якщо Київ готовий до діалогу, "будемо вирішувати питання шляхом переговорів - це краще, ніж воювати".

Глава ЛНР зазначив актуальність мінських домовленостей: "Я не думаю, що потрібні нові протоколи. Там ще багато невирішених питань, ми продовжимо їх вирішувати, але вже в іншому статусі", - сказав він.

Плотницький також повідомив, що не планує оголошувати мобілізацію, вказавши, що "якщо прийде біда, то наші люди самі підуть захищати свою землю добровільно". При цьому "новообраний глава" ЛНР не виключив відновлення бойових дій.

Нагадаємо, на "виборах" самопроголошених "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки" перемогли Олександр Захарченко та Ігор Плотницький.