ua en ru

"Миколаїв - Одеса - Маріуполь - Бердянськ" - зона підвищеного ризику виникнення холери, - представник ВООЗ в Україні

У Чорному морі випадків зараження людей на холеру не було, але зона "Миколаїв - Одеса - Маріуполь - Бердянськ" - зона підвищеного ризику виникнення холери. Про це заявив Голова Представництва Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Україні Ігор Поканевич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Там постійно циркулює цей вібріон і при виникненні деяких умов він може викликати захворюваність у людей", - зазначив експерт.

За словами Поканевича, ситуація, яка склалася в Україні з холерою, говорить про те, що в країні існує проблема. «Але, знову ж, холерний вібріон реєструється в південній частині України кожен рік, у зв'язку з тим, що це сприятливе середовище існування для вібріона, яке пов'язана як з екологічною ситуацією, так і з температурними режимами", - сказав він.

Представник ВООЗ також зазначив, що зараз Міністерство охорони здоров'я України та ВООЗ розробляють план, щоб запобігти майбутні можливі спалахи холери.

Що ж стосується кишкової палички, підстав для занепокоєння, за словами Поканевича немає. "Грунтуючись на тих даних, які є зараз, ми можемо з точністю і впевненістю говорити про те, що це локальна інфекція, яка розташована в північній частині Німеччини", - підкреслив представник ВООЗ. Він також зазначив, що Україна не закуповує продукти в Німеччині і це знижує ризик захворювання. "Все залежить від гігієни кожного з нас", - сказав Поканевич.