ua en ru

"Нафтогаз" сподівається на завершення розробки реформи компанії до осені

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" сподівається на завершення розробки реформи компанії до осені. Про це в інтерв'ю "Комерсанту" заявив заступник голови правління НАК "Нафтогаз" Олександр Тодійчук.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" сподівається на завершення розробки реформи компанії до осені. Про це в інтерв'ю "Комерсанту" заявив заступник голови правління НАК "Нафтогаз" Олександр Тодійчук (на фото).

"Я сподіваюся, що вже до осені. Ми зацікавлені в цьому як ніхто інший. Тим більше що ми отримали жорстке завдання від Кабміну максимально швидко працювати в цьому напрямку", - зазначив Тодійчук, відповідаючи на запитання, коли планується закінчити розробку реформи "Нафтогазу" і нового порядку використання ПСГ.

За його словами, якщо до осені буде чіткий план реформи ПСГ, то потенційні користувачі цих ПСГ отримають дані з технічних і цінових показників - вартість закачування, зберігання і підйому газу.

Тодійчук зазначив, що реформа, яка передбачає створення двох акціонерних компаній по газотранспортній системі і підземних сховищах газу, дасть більшу фінансову незалежність, економічну і юридичну свободу оператору зазначених компаній - "Укртрансгазу".

"Реформа допоможе залучити нових клієнтів, завантажити трубопроводи і ПСГ. Якщо ми зможемо використовувати свої ПСГ повністю, доходи країни збільшаться на мільярди доларів. Можу сказати, що це в інтересах держави, оскільки таким чином ми зможемо більше заробляти на ГТС і ПСГ", - зазначив Тодійчук.